Persoalan Tentang Perempuan

Kelmarin aku menghabiskan masa di Mcd untuk lepak-lepak dan makan-makan dengan 2 orang kawan aku. Seorang bernama Din dan seorang lagi bernama Bob. Bob telah bertunang dan sering saja bertanyakan soalan kepada aku. Agak panas hati aku bila mereka bertanya.

" Kenapa perempuan boleh kawan dengan laki tapi laki tak boleh kawan dengan perempuan?"
" Kenapa perempuan boleh keluar dengan kawan laki tapi laki tak boleh keluar dengan kawan perempuan?"
" Kenapa perempuan nak demand keluar dengan orang yang pakai smart smart saja?"
" Kenapa perempuan suka lelaki hensem saja?"
" Kenapa perempuan suka merajuk pastu kalau laki merajuk dia buat tak tau?"
" Kenapa perempuan suka shopping banyak banyak?"
" Kenapa perempuan tak suka laki selekeh?"
" Kenapa perempuan suka mintak duit kat laki?"

hey hey..banyak lagi persoalan tentang "kenapa perempuan... yang dia tanya tu. agak berang juga aku nak menjawabnya. Kenapa dia banyak sangat tanya? Tak perlukan perempuankah dalam hidup dia? Bunyi macam dah benci sangat kat perempuan je. Boleh tak kalau aku pulak yang tanya.. "kenapa lelaki...?"

" Kenapa laki suka dengan perempuan cantik saja?"
" Kenapa laki suka menduakan perempuan?"
" Kenapa laki suka belagak hensem tapi takde duit?"
" Kenapa laki...?"
" Kenapa laki..?"



haih.. kita kan saling memerlukan antara lelaki dan perempuan. So, layankan jelah..tak payah nak tanya kenapa dan kenapa. Dah memang lumrah hidup macam tu,kan? Ada sesiapa nak membantah kata-kata aku?











10 peluk cium ::

ezet a.k.a sally emily rose said...

ada..aQ ar..oit,cube kao bace lek mne de pompuan suke pompuan ensem..salah taip ke..=)

~Amny Rauhah~ said...

haha.ops..salah ejala kak.. sudah perbetulkan..thanks ye sebab bgtau..kikiki

nub said...

kenapa ceq boleh pukoi ampa,ampa tak boleh pukoi ceq...hihiih

~Amny Rauhah~ said...

ehehe.. satla.. ceq tak sempat nak pukooila sayam..hihi

zati said...

setujuuuu, kenape & kenape itu tak penting malah tak perlu untuk dipersoalkan sebab dua2 saling memerlukan antara satu sama lain

~Amny Rauhah~ said...

setuju dengan cik zati!! :D

Sekamar Rindu said...

salam..

best entri ni...

hehe..**follow ur blog...***152

~Amny Rauhah~ said...

wslm.. hehe.. thanks.. i'll follow u back.. :D

sembil9n said...

kita saling memerlukan... dh sifat perempuan mcm tu....nk wt cane.... lelaki lak yg bengap sgt xamik tw apsal...ble dh d beri tw...rebel pulak... ntah pape...

~Amny Rauhah~ said...

haih.betol3.. bila dah camtu marah kat perempuan pulak..macamla tak perlukan perempuan langsung.haih

Post a Comment